Taloushallinto

-

Talous hallintaan kunnon välineillä

Hoidamme yritysten ja maatilojen taloushallinnon kerralla kuntoon.  Kauttamme saat kirjapidon ja veropalvelut kaikille yritysmuodoille, palkanlaskennan ja laskutuksen, talouden suunnittelun ja budjetoinnin sekä tulosten analysoinnin ja kehittämispalvelut yrityksesi talouden parantamiseksi.

Sähköiset palvelut poistavat asiakkaan ja tilitoimiston välimatkan merkityksen, sillä kanssakäyminen voidaan hoitaa verkon tai puhelimen kautta.

Monipuolisen osaamisemme, kattavat palvelut ja nykyaikaiset ohjelmistot helpottavat yrityksen vuosittaisia ja pitkän aikavälin taloussuunnittemia ja talouden hallintaa. 

Mitä me teemme?

ProAgria Lapin asiantuntijoiden kanssa hoituvat vuosittainen kirjanpito ja verosuunnittelu, investointilaskelmat, elinkeinosuunnittelmat ja muut pitkän aikavälin taloussuunnitelmat.

Teemme myös sukupolvenvaihdossuunnitelmat ja toteutukset sekä yhtiöittämiset ja yritysmuodon vaihdokset. Asiantuntijoilta saa tukineuvonnan ja tulosanalyysit. Tulosanalyysilla saa muun muassa kuvan yrityksen kannattavuudesta, maksuvalmiudesta ja vakavaraisuudesta.

Asiantuntijamme laativat yritykselle suunnitelman budjetista seuraavalle vuodelle kuukauden tai neljännesvuoden tarkkuudella. Budjetti auttaa suunnittelemaan menoja ja tuloja sekä ostojen ja myyntien ajankohtaa.

Budjetoinnin ja seurannan avulla saa käsityksen tulojen ja menojen ajoittumisesta sekä apua myyntien ja ostojen suunnitteluun. Näillä vähentää myös yrittäjän stressiä, kun epävarmuus yrityksen tilasta vähenee.

Täydentämällä kirjanpitoa verosuunnittelulla yritys saa helposti lisähyötyä. Asiantuntijan avulla hoituvat sekä veroratkaisujen suunnittelu että veroilmoitusten täyttö ja tulostus. Verosuunnittelusta syntyy suunnitellut veroehdotukset, jotka kattavat yrityksen kokonaistalouden ja tulevaisuuden suunnitelmat sekä asiantuntijan tekemät ja tarkistamat veroilmoitukset.

Kirjanpito

Lue lisää

Veroneuvonta

Lue lisää

SVP ja omistajavaihdos

Lue lisää

Ota yhteyttä:

Erkki Juntunen

Talousasiantuntija

Mikko Lampela

Talousasiantuntija

Niilo Markkanen

Talousasiantuntija

Timo Ohinmaa

Talousasiantuntija

Apunasi talouden asiantuntijat

Hyödyntämällä osaamisemme talousasioiden hallinnassa yritys saa helpotusta ja ajansäästöä. Meistä saat luotettavan kumppanin, jolta saat apua myös yllättävissä tilanteissa ja uusissa haasteissa.

Asiantuntijoidemme erityisosaamista ovat maaseudun toimialat: maatalous, matkailu- ja ravitsemispalvelut, elintarvikkeiden valmistus, hevosala, urakointi, palveluyritykset, metalli- ja puuala sekä bioenergiaan liittyvä yrittäjyys.