Kasvinsuojelututkinnon suorittaminen

-

Suorita kasvinsuojelututkinto sähköisesti!

Miksi kasvinsuojelututkinnon suorittaminen kannattaa? 

Kasvinsuojelututkinnolla varmistetaan, että kasvinsuojeluaineiden ammattimainen käyttö on turvallista. Tarvitset kasvinsuojelututkintoa, jos käytät kasvinsuojeluaineita ammatissasi tai ostat tai myyt kasvinsuojeluaineita.

Ammattikäyttöön rajoitettuja jyrsijämyrkkyjä saavat ostaa ja käyttää vain tuholaistorjujan tutkinnon suorittaneet henkilöt ja maanviljelijät, jotka ovat suorittaneet kasvinsuojelututkinnon ja jotka tekevät tuholaistorjuntaa omassa maataloustoiminnassaan. 

Kasvinsuojelututkinto on voimassa viisi vuotta hyväksytyn tutkinnon suorituspäivästä alkaen.

Miten kasvinsuojelututkinto suoritetaan sähköisesti?

Voit suorittaa kasvinsuojelututkinnon sähköisesti valmistautumalla itsenäisesti ensin verkkomateriaalin avulla. Linkki johtaa Tukesin ylläpitämään verkkopalveluun.

Kun haluat suorittaa verkkotutkinnon, palaa tälle sivulle ja ilmoittaudu sen jälkeen tenttiin.

Täytä ilmoittautumislomakkeella tietosi huolellisesti, jotta saat tutkintotodistukseesi ja maksukuittiisi oikeat tiedot. Tutkinnon voi tällä hetkellä suorittaa suomen ja ruotsin kielellä. 

Kun olet maksanut tutkintomaksun verkkomaksuna, saat sähköpostiviestin, jossa ovat linkit suomen- tai ruotsinkieliseen tutkintoon. Valitse linkki sillä kielellä, millä aiot tutkinnot suorittaa. Linkki on voimassa kaksi (2) viikkoa ilmoittautumisestasi.

Huom! Suosittelemme tutkinnon suorittamista ensisijaisesti joko Chrome tai Firefox -selaimilla. Internet Explorerilla emme voi taata palvelun toimivuutta tai tietoturvaa.

Tentin voit maksaa yleisesti käytössä olevilla verkkopankkitunnuksilla. Vahvan tunnistautumisen ennen tentin suorittamista voit tehdä näillä verkkopankkitunnuksilla:

Aktia, Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, OmaSp, OP, POP Pankki, S-pankki, Säästöpankki, Ålandsbanken ja Mobiilivarmenne.

Vahva tunnistautuminen tulee tehdä sen henkilön pankkitunnuksilla, jonka nimiin tutkintotodistus halutaan. Ne voivat olla eri tunnukset, joilla tutkinto on maksettu.

Jos tenttiin ilmoittautumisen yhteydessä tulee jokin häiriö, ota yhteyttä ProAgrian valtakunnalliseen asiakaspalvelunumeroon 044 420 9000 (ma-pe klo 8.15-16.00) tai sähköpostitse osoitteesta asiakaspalvelu@proagria.fi.

  Hyödynnä myös mahdollisuutesi pohtia yhdessä kasvinsuojeluasioita asiantuntijoidemme kanssa sekä kasvinsuojelutoimenpiteiden tarvetta asiantuntijan kasvustokäynnein ja käyttää siihen Neuvo-rahaa.