-

Lapin karjakerhon vuosikokous palkitsi hyvin menestyneet lehmät, karjat ja omistajat

0 kommenttia

Lapin karjakerho pääsi pitkän korona-ajan jälkeen viettämään kunnolla Laitumelle lasku -juhlaa. Keväisin järjestettävä juhla on samalla Lapin karjakerhon vuosikokous. Keminmaan Käpylässä pidetty juhla keräsikin runsaasti karjaväkeä yhteen hyviä tuotos- ja lehmätuloksia juhlistamaan.

Laitumelle lasku -juhlassa palkittiin hienosti 150-tonnariksi yltäneen Ylppiksen omistajat Kati Riipi ja Petri Penttinen Sodankylästä. Ylppis on nyt neljäs 150-tonnari Lapissa.

Myös satatonnariksi yltäneiden lypsylehmien omistajat saivat palkintonsa. Juhlassa 150-tonnari- ja 100-tonnaripalkintoja luovuttamassa oli myös ProAgria Lappi.

Lapin karjakerho jakaa vuosittain myös muita tunnustuksia hyvin menestyneille lypsylehmille ja karjoille. Tässäkin juhlassa palkittiin kestävät lehmät, eli 85-tonnarit (vuoden 2020 loppuun tuottaneet lehmät).

Karjojen keskimääräiset elossa olevien lehmien elinikäistuotokset palkittiin kolmessa sarjassa. Karjat yli 50 lehmää -sarjassa ensimmäisellä sijalla oli Anne ja Janne Jurvan (Tervola) karja. Karjat 25–50 lehmää -sarjassa paras oli Kati Riipin ja Petri Penttisen (Sodankylä) karja. Karjat alle 25 lehmää -sarjassa parhaana palkittiin Teuvo ja Tuula Lahdenperän (Tornio) karja.

Tuotoskilpailussa palkittiin vuonna 2018 syntyneet lehmät ensimmäisen 305 päivän maitotuotoksen mukaan roduttain.
Ayshire-sarjan parhaana palkittiin Pertti Salmen (Rovaniemi) Pendoora tuotoksella 12 642 kg. Holstein-sarjan parhaana palkittiin Taina ja Pasi Karastin (Posio) Paju tuotoksella 14 236 kg. Suomenkarja-sarjassa parhaana palkittiin Arvo Impiön (Ranua) Puolukka tuotoksella 7845 kg.

Onnea kaikille palkituille!

Kuva: Armi Uljua / ProAgria Lappi