-

Toimita tositteita ja tilaa samalla välitilinpäätös

0 kommenttia

Välitilinpäätös on osa nykyaikaisen yrityksen - myös maatalousyrityksen - talouden seurantaa ja suunnittelua. Alkuvuoden tulojen ja menojen tarkastelu kertoo, mistä rahat ovat tulleet ja mihin menneet.

Kun verrataan tietoja edellisiin vuosiin, nähdään miten tilanne on vuosien mittaan kehittynyt ja voidaan havaita kehittämiskohteita ja -tarpeita, mutta myös selkeitä onnistumisia.

Välitilinpäätöstä tehtäessä arvioidaan loppuvuoden tuotot ja kustannukset, jotta voidaan ennustaa vuoden työstä syntyvä taloudellinen tulos. Sen myötä voidaan arvioida myös, millainen tulo- ja arvonlisäveron määrä on kuluvalta vuodelta odotettavissa eli tuleeko maksua vai palautusta. 

Mikäli tositteita on kirjattu riittävän pitkältä ajalta alkuvuoden osalta ja loppuvuoden tiedot osataan arvioida tarpeeksi tarkasti, voidaan raporttien perusteella suunnitella loppuvuoden lisätoimia. Ennakkoveroja voidaan nostaa tai laskea, loppuvuonna voidaan tehdä ns. tilinpäätöshankintoja ja niin edelleen. Tavoitteena on, ettei veroilmoitus aiheuttaisi ikäviä yllätyksiä suurten lisäverojen muodossa, niihinkin kun voi varautua.

ProAgria Lapin talousasiantuntijoilla on valmius tehdä välitilinpäätöksiä asiakkaillemme. Toimita meille kaikki alkuvuoden tositteet (kaikki sivut) ja tiliotteet ja sovi välitilinpäätöksen tekemisestä. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä ja sopii tarvittaessa etä- tai lähitapaamisesta.

Talousasiantuntijoidemme yhteystiedot löydät tästä.