-

Hae maaseudun yritysten väliaikaista tukea

0 kommenttia

Onko koronaviruspandemia aiheuttanut talousvaikeuksia yrityksellesi? Hae maaseudun yritysten väliaikaista tukea! Haku on päällä 31.12.2021 saakka.

Tuen tavoitteena on helpottaa yritysten sopeutumista koronaviruksen aiheuttamaan poikkeustilanteeseen ja jatkamaan toimintaansa kannattavasti sekä turvaamaan työpaikkoja siirryttäessä kohti normaaliolosuhteita. 

Kenelle tuki on tarkoitettu?

Tuki on tarkoitettu maatilojen yhteydessä harjoitettavaan yritystoimintaan sekä alle 10 henkilöä työllistäville yrityksille, jotka jalostavat ja myyvät maataloustuotteita. 

Maatilan yhteydessä harjoitettavan yritystoiminnan tulee olla saman y-tunnuksen alla harjoitettavaa muuta yritystoimintaa kuin maataloutta, metsätaloutta tai kalataloutta – muita toimialarajoituksia sille ei ole.

Muut yritykset kuin maatilakytkentäiset yritykset ja maataloustuotteita myyvät ja jalostavat mikroyritykset eivät kuulu tämän avustuksen piiriin.

Paljonko tukea saa?

Tukea on mahdollista saada 2 000–80 000 euroa, kuitenkin korkeintaan 80 prosenttia esitetyistä yrityksen menoista. Hakemuksessa tulee siis esittää hyväksyttäviä menoja vähintään 2 500 euroa, jotta tukea voidaan myöntää. 

Tukea voi hakea, jos aikaisempi tukihakemus on hylätty sen takia, että hyväksyttäviä kustannuksia on ollut liian vähän (alle 6250 euroa). Aikaisemmin tukea saaneet voivat hakea tukea aikaisempaa tukijaksoa seuraavalle, enintään kuuden kuukauden jaksolle.

Uudet tuenhakijat voivat hakea tukea enintään kuuden kuukauden pituiselle tukijaksolle, joka on alkanut 16.3.2020 jälkeen.

Ota yhteyttä ProAgria Lapin yritysasiantuntijoihin hakuun liittyvissä asioissa:

Pekka Myllylä, p. 0400 218 645
Keijo Siitonen, p. 0400 180 257